Дек профил: Dino Rabbit на Иван Тодоров

Последният дек профил е на един от първите играчи, които България познава, а именно на Иван Тодоров и на неговия Заек дек.

Стратегията на напоследък нашумелия дек, който стана възможен за сглобяване след излизането на Photon Shockwave на пазара, е да изкара Rescue Rabbit колкото е възможно по-бързо, за да може той да извика един от двата LV 4  Normal Monster-а от дека, които Иван играе (Sabersaurus и Kabazauls). След това на разположение е всеки Xyz Monster от Rank 4, като най-удачния избор биха били Evolzar Laggia или Evolzar Dolkka в зависимост от ситуацията, а в някои случаи и Number 39: Utopia. Същият сценарий може да бъде изигран по малко по-различен начин с участието на атакуваща Jurrac Guaiba.

За да подсили стратегията си, Иван е решил да прибави две копия от Spell Striker, както и други карти като Spirit Reaper и Sangan, чиито ефекти могат не само да се окажат изключително полезни в подходящия момент, но също така биха могли да послужат за Xyz Summon на Leviair the Sea Dragon, който да извика banish-натия Rescue Rabbit и да използва ефекта му още веднъж! Допълнително за успеваемостта на стратегията спомага и Spell картата Gold Sarcophagus.

Накрая ни направи впечатление, че Иван играе и едно копие от картата Seven Tools of the Bandit. След връщането на Heavy Storm и на три Mystical Space Typhoon в играта още от септемврийския банлист, повечето играчи спряха да използват тази карта. Въпреки това тя все още е страхотен избор за контриране на досадници като Solemn Judgment, Solemn Warning или дори Starlight Road.

Main Deck (40):

Monsters (20):
3x Rescue Rabbit
3x Kabazauls
3x Saubersaurus
3x Jurrac Guaiba
2x Spell Striker
2x Effect Veiler
1x Sangan
1x Spirit Reaper
1x Gorz the Emissary of Darkness
1x Thunder King Rai-Oh

Spells (13):
2x Mystical Space Typhoon
2x Gold Sarcophagus
2x Forbidden Lance
1x Pot of Avarice
1x Monster Reborn
1x Mind Control
1x Smashing Ground
1x Book of Moon
1x Heavy Storm
1x Dark Hole

Traps (7):
2x Solemn Warning
2x Torrential Tribute
1x Starlight Road
1x Solemn Judgment
1x Seven Tools of the Bandit

Extra Deck (15):
2x Evolzar Laggia
2x Evolzar Dolkka
1x Number 39: Utopia
1x Number C39: Utopia Ray
1x Number 17: Leviathan Dragon
1x Leviair the Sea Dragon
1x Wind-Up Zenmaines
1x Ally of Justice Catastor
1x Brionac, Dragon of the Ice Barrier
1x Black Rose Dragon
1x Stardust Dragon
1x Scrap Dragon
1x Chimeratech Fortress Dragon

  1. Няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар